Kilpailuinfo

KISAPÄIVÄ

24.7.2021

SARJAT

KILPA-MARSKI, KUNTO-MARSKI

KILPAILUKESKUS

Hämeenlinna

KENELLE TAPAHTUMA SOPII?

Sinun ei tarvitse olla mikään supermenijä tai himosuunnistaja – Kunto-Marski on suunniteltu matalankynnyksen sarjoiksi terveille ja ulkoilusta pitäville liikkujille. Jos taas haluat haastaa itseäsi enemmän, haluat edetä reippaammin ja pidemmälle tai vaikkapa kisata totisemmin, on Kilpa-Marski -sarja sinulle ja joukkuetoverillesi sopiva haaste. Kysy tarvittaessa järjestäjiltä neuvoa sopivasta sarjasta!

Pikku-Marskissa ja Kunto-Marskissa reitin pystyy suorittamaan peruspyörällä, Kilpa-Marskiin suositellaan maastopyörää.

TAPAHTUMAN AIKATAULU

Päivitetty 14.7.2021

Kilpa-Marski

08.00: kilpailumateriaalin jako alkaa

09.30: ratamestarin ohjeet, viimeiset ohjeet kilpailuun liittyen

10.00: kilpailun lähtö

n 15.00: ensimmäinen joukkue maalissa

17.00: maali sulkeutuu

Kunto-Marski LÄHTÖERÄ 1 (joukkueet nro 1–36)

08:00: kilpailumateriaalin jako alkaa,

09.30: ratamestarin ohjeet, viimeiset ohjeet kilpailuun liittyen

10.00: kilpailun lähtö

n 14.00: ensimmäinen joukkue maalissa

16:00 maali sulkeutuu

Kunto-Marski LÄHTÖERÄ 2 (joukkueet nro 36–)

09:00: kilpailumateriaalin jako alkaa,

10.30: ratamestarin ohjeet, viimeiset ohjeet kilpailuun liittyen

11.00: kilpailun lähtö

n 15.00: ensimmäinen joukkue maalissa

17:00 maali sulkeutuu


TAPAHTUMAN TIETOJA

Päivitetty 15.7.2021

Seikkailun kulku

Kilpailu käydään joukkueina (2hlö). Ajanotto alkaa lähdöstä. Joukkueiden tulee edetä kilpailureitti läpi järjestäjän antaman reittikirjan ohjeiden mukaisesti. Joukkueet käyttävät koko matkan ajan suunnistus- tai maastokarttoja reitillä etenemiseen. Leimaaminen rasteilla tapahtuu elektronisella EMIT-leimausjärjestelmällä. Nopeimmin reitin edennyt joukkue voittaa.

Kilpailun aikana ei käydä kilpailukeskuksella vaihtoalueella, joten kilpailijan on varauduttava kantamaan energiat ja nesteet mukana.

Sarjat, sarjojen kestot ja palkinnot

Kilpailussa on kaksi sarjavaihtoehtoa: Kilpa-Marski ja Kunto-Marski. Sarjojen sisällä mies-, nais- ja sekajoukkueet suorittavat saman reitin.

Reitit pyritään suunnittelemaan niin, että reittien suorittamiseen menee Kilpa-Marskissa noin 6 h ja Kunto-Marskissa noin 4,5 h. Reitillä etenemiseen on maksimiajat. Kilpa-Marskissa joukkueella on käytössä 7 h ja kunto-Marskissa 6 h reitillä etenemiseen. Joukkueen tulee saapua ennen maksimiajan täyttymistä maaliin, vaikka reittiä ei olisi kokonaan suorittanut. Maksimiajan ylitys aiheuttaa hylkäyksen.

Kilpa-Marskissa palkitaan tuotepalkinnoilla kaksi parasta miesjoukkuetta, kaksi parasta naisjoukkuetta ja kaksi parasta sekajuokkuetta. Kunto-Marskissa on useampia arvontapalkintoja.

Seikkailun liikkumismuodot

Seikkailussa edetään jalan, pyörällä ja meloen maastokarttojen ja reittiohjeiden (reittikirjan) avulla. Lisäksi reitillä on yllätystehtäviä eli QUEST-rasteja.

Sotilasurheiluliiton sarja

SOTUL:n joukkueiden paremmuus ratkotaan Kilpa-Marskissa ja Kunto-Marskissa. Joukkueen jäsenten tulee kuulua sotilasurheiluliiton alaiseen seuraan.

GPS-seurantalaite

Jokainen joukkue saa materiaalinjaossa GPS-seurantalaitteen, jota tulee kantaa mukana kokokilpailun ajan repussa tai vastaavassa kantovälineessä. Joukkue on korvausvastuussa kadonneesta laitteesta.

Ensiapu ja oma vakuutusturva

Kilpailuorganisaatiolla ei ole lääkintätiimiä, joten ensiapuvälineet ja matkapuhelin ovat ehdottomia kantaa mukana (suositellaan 112-sovelluksen lataamista matkapuhelimeen). Huolehdi myös omasta vakuutusturvasta: kilpailijat kilpailevat omalla vastuullaan/omalla vakuutuksellaan tapahtuman aikana.

Pukeutuminen ja peseytyminen

Pukeutumiseen ja peseytymiseen löytyy riittävästi tiloja Loimua Areenalta.

Melontakalusto

Melontakalustona on avokanootti. Melontaranta ei ole kisakeskuksen läheisyydessä, joten omien melojen ja liivien käyttö ei ole tänä vuonna mahdollista.

Ruokailu

Lisämaksusta (10 e) lounas kisan jälkeen. Kilpailumateriaalin yhteydessä on ruokailun maksaneille lipukkeet, jota vastaan saa ruuan Loimua Areenalla. Lounaaksi on tarjolla mozzarella/pesto kanapastaa, salaattina kreikkalainen vihersalaatti. Leipä, levite, vesi/mehu ja jälkiruokakahvi kuuluu myös ruokailuun. Ruoalle löytyy gluteeniton ja vegaaninen vaihtoehto.

Peruutusehdot

Mikäli tartuntatautitilanteesta johtuen tapahtumaa ei voida tänä vuonna järjestää edes poikkeusjärjestelyin, niin osallistuminen automaattisesti siirtyy vuodelle 2022. Mikäli joukkue tässä tapauksessa haluaa osallistumismaksun palautuksen, niin siitä veloitetaan 5 € toimistokuluja.

Mikäli kilpailu järjestetään , sairastumistapauksissa joukkue vastaa itse varajäsenten hankinnasta eikä osallistumismaksua palauteta.

Muuta

 • kilpailusta tiedottaminen tapahtuu facebookissa ja näillä sivuilla

 • järjestäjällä on vuokralla ainakin Jamis ja Cresent merkkisiä (26”) perusmaastopyöriä ja kypäriä. Pyörävuokra sisältää kypärän. Vuokra kustantaa 30 €/kpl. Ota yhteyttä järjestäjään vuokratarpeesta.

 • järjestäjällä on vuokralla myös muutamia karttatelineitä pyöriin. Telinevuokra 20 €/kpl. Ota yhteyttä järjestäjään vuokratarpeesta.

 • kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden kilpailua koskeviin muutoksiin

 • kilpailussa järjestäjällä on kuvaaja, osallistumalla tapahtumaan samalla hyväksyy tapahtuman kuva- ja videomateriaalin käytön tapahtuman viestinnässä


ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSUT

Ilmoittaudu kisaan mukaan sivuston lomakkeen kautta ja maksa osallistumismaksu järjestäjän tilille verkkopankkisi kautta. Ilmoittautumisesi on vahvistettu vasta, kun joukkueenne on suorittanut osallistumismaksun. Osallistumismaksu määräytyy maksuajankohdan mukaan:

 1. maksuporras: 130 €/joukkue 1.6.2021 mennessä (+ mahdolliset ruokailut, 10e/hlö).

 2. maksuporras: 160 e/joukkue 1.7.2021 mennessä (+ mahdolliset ruokailut, 10e/hlö).

 3. maksuporras: 180e/ joukkue 15.7. 2021 mennessä (+ mahdolliset ruokailut, 10e/hlö).

Ilmoittautuminen eri sarjoihin päättyy 15.7.2021 tai kun sarjan paikat on myyty loppuun.

RUOKAILU: Kerro ilmoittautumislomakkeessa siitä, haluatteko (10 e/hlö) syödä lounaan kisapaikalla seikkailun jälkeen.

Suorita ilmoittautumisen jälkeen joukkueen maksu kokonaisuudessaan järjestäjän tilille, sisällytä maksuusi ruokailut, ja syötä seuraavat tiedot maksun aikana:

TILINUMERO: FI19 1264 5000 025542 Nordea

MERKITSE SAAJAKSI: Multievent Oy

VIESTIKENTTÄÄN: joukkueen nimi

Smartum/E-passi/Edenred

Osallistumismaksun suorittamiseen voi myös käyttää esim. e-passi/smartum verkkomaksua tai liikuntaseteleitä. Nämä edut ovat henkilökohtaisia, joten esimerkiksi toinen joukkueen jäsenistä voi maksaa seteleillä ja toinen rahalla, ole tästä yhteydessä järjestäjään. Mikäli seteleitä käytetään osallistumismaksun suorittamiseen, ne tulee lähettää allekirjoitettuna järjestäjille viimeistään 15.7.2021 mennessä. Voit maksaa liikuntavälineen (maastopyörän tai karttatelineen) vuokran myös liikuntaseteleillä.

Ota yhteyttä Smartum/E-passi/Edenred maksamisesta järjestäjään (tatu@multievent.fi tai info@marskichallenge.fi)

LÄHETYSOSOITE: Multievent Oy, Paaranpolku 1, 12700 Loppi.

MITÄ JÄRJESTÄJÄ TARJOAA KISAMAKSUASI VASTAAN?

 • laadukkaat kilpailumateriaalit (kartat, reittikirja ja muut mahdolliset ohjeet)

 • GPS-seurannan

 • ajanoton ja tulospalvelun

 • melontakaluston

 • yllätystehtävä/-t materiaaleineen

 • peseytymismahdollisuuden (mikäli koronatilanne sallii)

 • järjestelyt

 • palkinnot kilpasarjojen parhaille ja arvontapalkinto kuntosarjalaisille

 • lisämaksusta (10 e) lounas

OSALLISTUJAN VARUSTEET

PAKOLLISET VARUSTEET (JOUKKUE)

 • 2 x pyörä (kuntosarjassa pyöräilyreitit ovat helppokulkuisia eivätkä vaadi pyörältä erikoisominaisuuksia, kilpasarjassa on maastopyörästä etua)

 • 2 x pyöräilykypärä

 • hanskat molemmille joukkueen jäsenelle

 • 8 kpl hakaneuloja numerolappujen kiinnittämistä varten

 • 1 x kompassi

 • 1 x reppu/vast. (GPS-laitetta varten minimissään)

 • 1 x EMIT-leimauskortti (mahdollisuus vuokrata järjestäjältä 5€ hintaan)

 • 1 x puhelin vedenpitävästi pakattu

 • 1 x permanent tussikynä

 • 1 x EA pakkaus, ensiside, urheiluteippi 5cm x 1m ja laastaria 2kpl.

 • riittävästi nestettä ja energiaa reitille

HUOMIOT:

 • kadonneen EMIT-kortin korvaus 80 €. Varaa vuokrakortin maksuun tasaraha tai mobilepay.

 • suosittelemme pyöräosuuksille ohjaustankoon kiinnitettävää karttatelinettä – tämä tekee pyöräilyn aikaisesta suunnistamisesta huomattavasti mielekkäämpää. Karttatelineitä myy/vuokraa: Mika Tervala (https://karttatelineet.com)

SUOSITELTAVIA HENKILÖKOHTAISIA VARUSTEITA

 • Juomankantolaite ja juomapussi sekä juomapulloja

 • vaihtovaatetta

 • Pyöräilyyn: pyörän karttateline, vararenkaita ja pyörän korjausvälineet

 • syötävää energiaa matkalle

 • kartan päällystys välineet/muovitaskuja ja kyniä (esim. yliviivauskynä reitin tekoon)

Säännöt

Kilpailuaika

Reitillä etenemiseen joukkueella on käytössä maksimissaan: Kilpa-Marski 7 h, Kunto-Marski 6 h. Maksimiajan ylitys aiheuttaa hylkäyksen.

Yleisiä sääntöjä

Kilpailussa liikutaan alueella, jossa on muita ihmisiä ja liikennettä. Muut ihmiset on ehdottomasti otettava huomioon ja yleisiä liikennesääntöjä on noudatettava. Liikenteessä on noudatettava erityistä varovaisuutta ja mahdollisia teiden ylityspaikkoja on noudatettava. Ihmisten piha-alueita tulee kunnioittaa ja niiden läpi kulkeminen on kielletty, ellei sitä erikseen ole sallittu. Järjestäjän asettamia liikennemerkkejä on noudatettava (esim. STOP-merkki).

Joukkueen jäsenten tulee kulkea koko suorituksen ajan näköetäisyydellä (100 m) toisistaan ja käytävä rastin läheisyydessä 10 metrin säteellä, ellei reittikirjassa tai muissa kilpailun aikaisissa ohjeissa muuta sallita.

Elektronisten ja erilaisten paikannuslaitteiden käyttö kilpailun aikana on kielletty. Voit ottaa suorituksen datan talteen kuitenkin esimerkiksi sykemittarin avulla.

Roskaaminen kilpailun aikana on kielletty.

Pakolliset varusteet on kuljetettava mukana koko seikkailun ajan, jollei reittikirjassa ole muuta mainittu tai rastihenkilö muuta ohjeistanut. Juostessa/melonnassa ei ole tarpeen järjestäjän puolesta käyttää pyöräilykypärää.

Yleisten sääntöjen rikkomisesta joukkueelle määrätään tapauskohtaisesti aikasakko tai hylkäys.

Turvallisuus

Kilpailijat vastaavat kilpailussa omasta vakuutusturvastaan.

Kilpailumateriaali luovutetaan, kun molemmat joukkueen jäsenet ovat allekirjoittaneet vastuuvapauslomakkeen kilpailutoimistossa.

Mikäli kilpailun aikana sattuu vakava tapaturma, ota tarpeen vaatiessa suoraan yhteys 112. Mikäli kilpailija havaitsee tapaturman sattuneen toisen/toisten kohdalle, on varmistettava, tarvitseeko tapaturmaan joutunut apua. Lisäksi on varmistuttava siitä, että tarvittava apu on saapumassa paikalle. Avun antamiseen käytetty aika hyvitetään joukkueen tulokseen.

Mikäli joukkueesi keskeyttää kilpailun ota yhteys tapahtuman järjestäjään Tatu Pulkkiseen 040 507 6666.

Lähtö ja maaliintulo

Joukkue vastaa siitä, että EMIT-kortti on nollattu ennen lähtöä. Kun joukkue saapuu maaliin, joukkueen on luetutettava EMIT-korttinsa tulospalvelussa.

Kilpailijoiden tulee palauttaa vuokrakortit ja GPS-laitteet järjestäjälle kilpailun jälkeen välittömästi.

Tulokset

Reittikirjan määräämän reitin kokonaisuudessaan nopeimmin suorittanut joukkue on sarjansa voittaja. Reitin kokonaisuudessaan kiertäneiden sijoitukset määrittyvät maaliintuloajan mukaan.

Reitin kokonaan kiertäneiden jälkeiset sijoitukset määräytyvät sen mukaan, kuinka pitkälle joukkue on edennyt reittikirjan ohjeiden mukaisesti ennen väliin jätettyä rastia (rasti jätetty hakematta tarkoituksellisesti tai vahingossa).

GPS-seurantaa voidaan käyttää rastilla käymisen todentamiseen epäselvissä tilanteissa.

Joukkue vastaa itse siitä, että saapuu maaliin ennen sarjansa maalin sulkeutumista. Maaliin saapuminen maalin sukeutumisen jälkeen aiheuttaa hylkäyksen.

Pois jääneistä rasteista joukkueelle määrätään aikasakkoa 1 h, ellei reittikirjassa rastin ohessa muuta mainita. Joukkue vastaa siitä, että tekee rastien leimaukset reittikirjan ohjeiden mukaisesti. Järjestäjän välineistä tai toiminnasta johtuneista puuttuneista rastien leimauksista ei sakoteta.

Suorittamaton tehtävärasti eli QUEST-rasti aiheuttaa 1h aikasakon ellei toisin mainita rastiohjeissa tai reittikirjassa.

Sakkoajat lisätään joukkueen loppuaikaan maaliintulon jälkeen.